Daca nu stiu, de ce ma bag?


ecran

Noaptea trecuta. Ora 02:00AM. Pentru politisti, limba mica la 2, limba mare in sus. Nu prea puteam sa adorm, asa ca ma gandesc sa fac ceva pe blog. Adica articolele vechi (aveam bancuri, filmulete, cocktailuri) din versiunea anterioara sa le sterg si astea care raman sa le impart in niste categorii pe baza carora sa merg inainte cu blogaritu’. Asta urmare a unor recomandari pertinente de pe blogoree.ro.

Din moment ce activitatea presupunea stergere multor posturi, am facut un export de date. Prima data am sters categoriile care nu ma interesau, iar apoi urma sa sterg tot ce se afla in „uncategorized”. Citisem deja ca stersul categoriei in WordPress nu implica si stergerea continutului. Planul bun, doar ca inainte da dau delete am uitat sa pun si filtrul doar pe „uncategorized”.

Zic ca nu-i nimic, ca doar am exportul de date abia facut. Incerc sa-l incarc. Se blocheaza Firefoxu’. Asta este. Il redeschid, acelasi lucru. Nasol. Suflec manecile ca era deja vreo 3 dimineata si la 8 trebuia sa merg la servici. Reincerc. Deschid si Exploreru’. Cica „DNS error, server pauzamea.net does not exits”, sau ceva asemanator.

Conform recomandarii baietilor de la IT, cand ai o problema cu masina, actionezi corespunzator. Opresti motorul. Te dai jos. Inchizi usa. Deschizi usa. Te urci si repornesti. In marea majoritate a cazurilor problema dispare. Ok. Dau restart. Gasesc blogul. Buun. Zic acum, daca tot am exportul de date, probabil ca prin dublarea inregistrarilor din MySQL s-a belit ceva.

Intru in phpMyAdmin, ma uit la tabele, si sterg inregistrarile celor care aveau legatura cu continutul. Intru pe site, dau refresh. Site gol. Aia e.

Reintru in import, patesc acelasi lucru. Inchid laptopu’ cu zgomot de „rtzii ma-siii”. Ma duc inapoi in pat. Era vreo 3:30AM. Vroiam sa dorm, da’ cum pana mea sa dorm cand stricasem tot ce facusem in ultimele zile in doar cateva minute. Dupa cateva foieli, era clar ca nu pot sa adorm fara sa mai incerc ceva.

Ma duc, intru in cpanel, in fantastico, dezinstalez WPul, se duce in ma-sa tot ce facusem, reinstalez si apoi pierd si cam toata ziua de azi sa pun la loc ce deja aveam inainte.Adorm pe la 4 si ceva. Uramand o zi deosebita la lucru.

Am invatat trei lucruri:

  1. dupa 2:00AM mai bine dorm decat sa stric blogu’;
  2. daca nu stiu ce fac, de ce pana mea sa fac?
  3. backup-ul nu e ceva optional.

Poate tu reusesti sa eviti asa ceva.


7 răspunsuri la “Daca nu stiu, de ce ma bag?”

  1. Pai stai asa ca nu e moarta, doar ca nu se incadreaza in ce vreau pentru blogul asta. In schimb, in scurt timp (ca sa ma familiarizez si eu cu WordPressu’) voi face un altul, special pentru cocktailuri. Am spatiu, iau si un domeniu…Te bagi?

  2. Am cam ras tot e era pe Geeklog in afara unor articole mai recente. Daca iti trebuie ceva anume, spune-mi si se rezolva am backup-uri ale bazei de date.

  3. Hehe, bine ca i-ai dat de cap. ?tiu ?i eu cum e atunci când ceasul arat? vreo 3-4 noaptea, ai blogul pe butuci ?i nu-ti vine s? dormi pentru c? deh… e blogul t?u. 🙂

    Mult? baft? cu wordpress-ul. 🙂

Lasă un răspuns