Backup Nokia online


oviDupă ce am avut problemele cu cardul foto formatat, când era cât p-aci să pierd o grămadă de fotografii, noroc că le-am recuperat, după ce am hotărât că este necesar un hard disc extern pentru a face copii de siguranţă ale tuturor fişierelor importante, a venit şi rândul telefonului.

În ultima perioadă am avut mai multe telefoane şi una dintre cele mai naşpa probleme pe care le-am întâmpinat a fost mutarea agendei. Am avut un Nokia E51 care a dispărut misterios într-o noapte ceţoasă la striptis, apoi un Motorola Symbol MC35, apoi am revenit la Nokia 6600i şi acum un Nokia E75.  N-am reuşit să mă obişnuiesc cu Windows Mobile şi nici cu formatul de telefon „rugged” adică mai industrial aşa, cu garanţie că dacă îl arunci de la vreun metru nu păţeşte nimic. Am revenit la Nokia pentru că este ceva natural, sau am fost eu naturalizat cu el. Cum ziceam, e foarte frustrant să muţi agenda telefonică dintr-un telefon într-altul, dar să-ţi pierzi agenda telefonică, este şi mai şi.

Nu am căutat prea mult şi am dat peste Ovi.com, serviciul oferit de Nokia fără costuri. Sincronizarea merge brici şi pe 3G şi prin reţeaua de acasă, agenda este disponibilă şi accesibilă online, o poţi edita etc. Binenţeles că o poţi transfera pe alt telefon şi dacă preferi chestii locale, atunci ai şi versiunea desktop. Chiar mă simt mai bine acum că ştiu că am o copie de siguranţă online. Poate ar trebui să-ţi faci şi tu una. Îţi urez să nu ai nevoie de copia de siguranţă, mai ales dacă nu ai deja una hehehe…


Lasă un răspuns