Impresii de vacanţă


albenaDeşi parcă deja am uitat vancanţa, mi-am spus că o să scriu câte ceva cuvinte despre vacanţa asta, că doar d-aia e blog, nu? Aşa, deci, am fost la vecinii cu ceafa lată şi castraveciori mici cum ziceam în articolul despre naţionalism pauză acum ceva vreme. Am ales marea pentru piticul nostru care ne-a tras-o magistral refuzând cu îndârjire să intre în apă. S-a jucat în voie pe plajă aşa că pînă la urmă a fost bine. Am stat la Hotel Kaliakra în Albena, patru stele dar dacă le scuturi bine nu cred că rămân chiar toate. Oricum, camera mare (ziceau ei 40mp) dar cred că includeau şi baia şi terasa. Am primit cameră la ultimul etaj cu vedere la mare, extraordinar. De fapt vederea la mare era pentru toate camerele că aşa era proiectat hotelul. Balconul era de fapt o terasă că am încăput patru persoane pe scaune la masă la o carte fără nici o problemă. Mâncarea a fost foarte multă şi variată şi am făcut un pas înapoi din drumul meu cu slăbitul. Anul trecut prin noiembrie eram la 87 kg şi înainte să plecăm la mare ajunsesem pe la 73. Ultra All Inclusiv-ul lor m-a ajutat să iau vreo două kilograme, cu toate că mă tot autosugestionam să mănânc mai puţin la fiecare masă. De unul (kg) am scăpat repede când m-am întors şi p-al doilea îl fac săptămâna asta că-mi refac abonamentul la sală. Aşa, să continuăm. Am luat biletele cu o grămadă de timp înainte şi am dat vreo 1150 Eur pentru 7 nopţi de pe 10 pe 17 august. Suntem mulţumiţi de alegerea făcută.

La plecare am mers prin Giurgiu – Ruse. Ne-am planificat să plecăm pe la 5 dimineaţa ca să doarmă bebe cât mai mult pe drum. Surpriză! Bebe a deschis ochii când l-am ridicat din pat şi cu toate că ne-am strofocat să-i facem un pătuţ comod pe bancheta din spate, omuleţul a refuzat să doarmă. La 6 şi 10 traversasem Bucureştiul şi eram deja la ieşirea către Giurgiu. După  încă o jumătate de oră eram în Giurgiu. După o mică rătăcire în Ruse, unde eu ziceam că ştiu drumul dintr-o hartă pe care o văzusem pe net cu o zi înainte. Noroc cu GPSu’ lu’ cumnatu’ că ne-a adus pe calea cea dreaptă. Ne-am propus să mergem legal, dar după o jumătate de oră am pus 10 euro lângă carnet şi am băgat aproape de sută. Drumul a fost bunicel, fără nici o surpriză. Din coincidenţă, în Albena ne-am oprit chiar în faţa hotelului nostru. Am aşteptat ceva în parcare ca să prindem şi noi nişte locuri pentru maşini după care am mers să bem o bere lângă pişcină. Check in-ul se face la 14.00 şi noi am ajuns până în 11 aşa că am avut ceva vreme. Ne-au pus  brăţările de când am ajuns, aşa că am mers şi să mâncăm înainte să luăm camera. Mâncare grămadă cum am zis, băutură la fel. Ne-am scăpat într-o seară în cocktailuri de ne-am ofilit. Hotelul este chiar pe plajă, are piscine mari şi pentru adulţi şi pentru copii şi patru baruri 🙂 Doar între 5 şi 9 dimineaţa nu poţi să bei, în rest eşti acoperit. De cheltuit, în afară de şpăgile pentru cameristă şi bacşişul de la bar am cheltuit vreo 200 de leva, adică 400RON pe suveniruri şi prostioare. A trecut aşa de repede că în ultima zi nu-mi venea să cred că plecăm acasă. Nu am vizitat nimic spre ruşinea noastă, cu toate că la plecare eram setaţi pe ceva excursii în zonă. Poate data viitoare.

La întoarcere am vrut să mâncăm nişte hamsii şi am luat-o pe la Vama Veche. Mare greşeală. Am plecat de la hotel la prânz şi am ajuns în Ploieşti la 20.30. La intrare în Constanţa am făcut 12km într-o oră. La Eforie am găsit nişte hamsii jenante la 5 lei suta de grame şi 10lei parcarea. Ar fi fost mult mai bine dacă o luam tot pe la Giurgiu, sau măcar pe la Călăraşi. În afară de gustul amărui lăsat de concetăţenii noştri care încă nu s-au tras de tot din maimuţă, totul a fost bine. Cu siguranţă vom mai merge.


8 răspunsuri la “Impresii de vacanţă”

  1. @Mihai: Salutare. Nu folosesc messenger 🙂 dar dacă zici tu că tot intri la mine şi îţi place ce vezi, cu toate că nu am mai scris de ceva vreme, chiar dacă nu prea te cred 🙂 sunt gata să te pun în blogroll, zi-mi cu ce adresă şi nume vrei să te adaug.

  2. Salutare . Demult intru pe pagina ta de web si imi place ceea ce vad . Si eu am deemult bloguri /site . Poate ai dori sa facem un banner exchange sau link exchange .ma poti contacta pe idul info.whisper de messenger sa vorbim multumesc o zi buna

  3. Buna, voiam sa te anunt ca m-am mutat de pe incasha.blogspot.com pe incasha.com. Daca vrei sa imi modifici si mie linkul, te rog frumos. O zi buna iti doresc!

  4. Eee, felicitări, tastatură românească! E mai greu la început, dar după aia chiar poţi scrie în limba română. Prin googel vroiai să zici google, nu?

  5. Interesant!Am citit cate ceva cu placere!Cautam pe googel informatii despre tastatura cu diactrice,am un laptop nou cu caractere romanesti si …imi prind urechile la aplicarea diactricelor! 🙂

Lasă un răspuns