M-am dez-limitat, nelimitat, mutat


m-am mutatDupă lupte seculare care au durat vreo săptămână, cu toate că poate nu s-a văzut cine ştie ce de afară, am reuşit să mă mut în casă nouă. Expira contul de găzduire pe care îl aveam cu 1Gb de spaţiu, 3Gb de trafic lunar, un bucheţel de 5 baze de date etc., care urma să mă coste 175RON pentru încă un an. Pentru că merită, firma cu care am lucrat o găseşti pe webpro.ro. Nu am ce să le reproşez, tipul chiar m-a ajutat pentru mutarea name-serverelor şi cu alte lucruri după ce era clar că mă mut. Aşa, revenind, mi-am aruncat ochiul pe alte alternative şi slavă Domnului,  sunt o grămadă…Poate chiar prea multe pentru răbdarea mea la cumpărături.

După ce m-am documentat cam care sunt marii de pe piaţă, dar din ăştia cu servicii pentru pitici ca mine nu profesionale, am concluzionat că mă uit mai atent la doi www.webhostingpad.com şi www.justhost.com. Deja lucrurile sunt mult mai interesante când vezi că poţi avea un cont cu spaţiu şi trafic nelimitat. Binenţeles că lipsesc câteva rânduri de ghilimele de la nelimitatul ăla, dar, totuşi…

Am zis să mă uit şi eu pe forumuri cu oameni care-şi dau cu părerea despre serviciile oferite, să nu sar aşa cu capul înainte, şi a fost o experienţa interesantă. Uite de exemplu webhostinggeeks.com. Aici sunt muuulte opinii şi foarte bune şi foarte proaste, La un moment dat mă gândeam că, probabil, cele bune sunt scrise poate chiar de oamenii lor, iar cele foarte proaste de concurenţă aşa încât relevanţa lucrurilor a luat o nuanţă foarte pală. Până la urmă a învins dorinţa de schimbare către mai mult, care mă râcâia puţin.

Iniţial alesesem varianta cu vreo 80Eur pe an de la justhost.com, mai mult decât aveam de plată la fosta e-gazdă, dar totuşi cu mult mai multe facilităţi. După asta, când am vrut să fac comanda, la un moment dat, înainte să bag datele de facturare, am vrut să mai văd ceva pe net şi ţup o fereastră dialog cu un operator online de la ei care mi-a oferit un discount de 50%. Păi aşa da, mulţumesc. Cu 40 Eur pe an, deci cam cât oricum trebuia să plătesc, am luat ceva mai multe kile de spaţiu, trafic, domenii add-on, baze de date etc.

Procesul nu a fost extrem de uşor, adică mi-au cerut copii după actul de identitate, dovada că eu sunt eu etc.,  asta după ce făcusem plata online, dar având şi suport 24h din 24 a fost simplu să comunic cu ei şi am rezolvat-o repede.

Şi uite aşa sunt într-o casă nouă. Sper să nu se dărâme prea repede… 🙂


3 răspunsuri la “M-am dez-limitat, nelimitat, mutat”

  1. Adevărat grăiesc ei waven şi sper să pot să fac asta mai des. Nelimitarea însă nu am făcut-o doar pentru pauzamea.ro, ci şi pentru alte proiecte puţin mai comerciale 🙂

Lasă un răspuns