Parcare pe loc de handicapat


parcare-handicapat

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să mergi la vreun supermarket şi în parcare să vezi locurile special amenajate pentru handicapaţi ocupate de nişte cocalari împuţiţi?

Cel mai tare a fost să văd cum se certau doi în parcare pe un loc rezervat pentru handicapaţi. Foarte prinşi în dicuţia cu înjurături colorate, berbecii uitaseră că de fapt nici unul n-ar fi trebuit măcar să-şi dorească să lase maşina pe locul ăla.

Am mai văzut şi cazuri în care poliţia ocupă locuri de parcare pentru handicapaţi, pe drept, pe nedrept, n-aş ştii ce să zic. Ăsta însă elimină orice dubiu prin parcarea pe două locuri de handicapaţi. Există totuşi un cadrul legal şi pentru a sancţiona pe cei care nu respectă regulile, dar nu prea am văzut razii în care ignornţii să fie amendaţi, mai puţin cazul ăsta relatat de Gazeta de sud. Mai există şi situaţii ciudate când semne de parcare pentru handicapaţi apar peste noapte şi fără un motiv explicat sau cunoscut cum explica cineva aici.

Ce vreau eu? Vreau ca ăia care ocupă locul de parcare destinate handicapaţilor să ajungă să aibe nevoie cu adevărat de locurile alea  şi atunci să le găsească ocupate.

Mă întreb:

  1. cum poţi să-ţi doreşti să fii handicapat?
  2. cum poţi să-i iei cuiva un drep care i se cuvine?

, , ,

4 răspunsuri la “Parcare pe loc de handicapat”

  1. Miluch, ai dreptate. La straini totusi situatia sta altfel. Nu stiu daca tine de amenzi sau pur si simplu de nivelul de civilizaţie…

  2. Cred ca 99,9% din cei care fac asta se gandesc la faptul ca cei cu dezabilitati nu isi permit si o masina pentru a veni cu ea la supermarket. Restul de 0.1% nu gandesc ca n-au cu ce.
    Dar chiar si asa, e vorba aici de un principiu si o regula. Si unii au oroare de reguli, chiar daca asta inseamna bun simt minim.

  3. Suntem gand la gand. Si eu vad tot timpul cocalari cu masini mari (de obicei BMW – tot aia care-ti taie calea in trafic) parcati.. nu pe unul, ci pe doua locuri special amenajate pentru persoane cu dizabilitati. Deci o asa masina nu incape pe un singur loc.. ca sa fie clar. Cat despre politia romana parcata pe locurile de handicapati.. uite dovada clara aici http://www.comentez.ro/2009/04/15/politia-angajeaza-si-handicapati.html
    Alta data, un alt posesor de BMW s-a dat jos din masina pentru a da la o parte stalpul care bloca intrarea in parcarea pentru handicapati.

Lasă un răspuns