Specia: Gherțoiul de lift


liftNu că aș avea impresia că Societatea Oritologică Română nu-și face treaba ca lumea, dar sunt totuși câteva specii, și nici pe departe cu exemplare rare sau pe cale de dispariție, care au cam scăpat studiilor. Gherțoiul de lift. Locuiește, sau cel puțin frecventează blocuri cu mai multe nivele, dotate cu lift.

Cum îl poți ientifica? Gherțoiul are o problemă cu controlul și nu poate aștepta să-și aprindă țigara până iese in bloc, o aprinde încă din lift. Da, locul acela imens de 1.5mp, pe care îl mai  folosesc doar toți locatarii și ceilalți care îi vizitează. Și este așa plăcut să vii seara acasă obosit de la servici, să deschizi ușa de la lift și să tragi aer în piept. Dacă ai de unde, pentru că dacă ai parte de vreun exemplar din rasa specificată, atunci tragi fum. Și mai mult de atât înțeleg că nici măcar fumătorilor nu le place fumul altora.

În acest episod am prezentat gherțoiul de lift, din ramura mitocani urbani. Va urma.

PS: Și da, asta mi-a fost inspirată de Campania Antimitocănie de la Radio Guerilla.


7 răspunsuri la “Specia: Gherțoiul de lift”

  1. Am vazut si eu ghertoi de lift.Numai ca eu nu rezist fumul de tigara,asa ca ii rog sa stinga tigara…in cazul in care apuca sa o aprinda.

  2. si in blocul unde locuiesc am un exemplar din asta; am o singura alinare, aceea ca e batran si poate imi face doamne-doamne o surpriza placuta de il ia sau cum spune proverbul (putin modificat): „nu mai moare lumea asta odata, sa scape de mine?!!” dar totusi cea mai mare problema a mea e un vecin de la 7 care uita, consecvent, usa liftului deschis; de obicei se mai intampla dar asta numai de „intamplari” nefericite are parte; cum eu stau la 10 imi este usor sa cobor 3 etaje, dar va imaginati desigur cum este urcarea de 7 etaje; ma refer la greutatea suportarii rautatii altuia…in rest numai de bine din tara noastra draga.

  3. Foarte thare :))
    Campania Antimitocanie ia viata’n piept. Daca toti am face asa poate am trai intr’o lume mai buna 🙂
    Postu e genial :))!!1

Lasă un răspuns