Ţiganii, mediul şi reciclarea


Sunt împotriva discriminării, dar pe ţigani nu pot să-i sufăr. Oricum, nediscriminarea nu presupune să-ţi şi placă toate minorităţile, ci să le respecţi drepturile, aşa că mă simt bine. Totuşi, ca să mă conving că nu sunt pur emoţional, m-am gândit să găsesc nişte chestii pentru care îi apreciez.

Am văzut de mai multe ori în ultima perioadă ţigani strângând hârtii, cartoane, peturi şi fiare. Chiar dacă ei o fac pentru bani, în primul rând muncesc şi în al doilea rând fac un bine mediului, reciclând ceea ce alţii, majoritari sau minoritari, lasă în urma lor cu nesimţire. Sper ca industria asta să se dezvolte foarte tare şi ţiganii ăştia reciclatori să se îmbogăţească, mai tare decât toţi ăia care fură cu neruşinare. Să-şi facă palate cu turle aurite, să-i vadă lumea că reciclarea poate aduce şi avantaje personale şi cine ştie, poate aşa încep şi ceilalţi să se gândească puţin la mediu, să nu mai arune cutii de bere şi pachete de ţigări pe geamul de la X5.

Pentru ignoranţii ăştia, le urez lucruri similare cu cele dorite bizonilor, boilor şi vacilor din trafic. Ţiganilor care reciclează le urez multă sănătate şi putere de muncă.

, ,

3 răspunsuri la “Ţiganii, mediul şi reciclarea”

Lasă un răspuns