Conversație audio (Empathy Internet Messaging / Activare Microfon Ubuntu)


Pentru activitatea noastră comercială corporatistă, ți-am zis cred deja de manazinul online pe care l-am deschis (HăinuțeCățeluși.ro), discut destul de mult cu asociatul, nu dau nume 🙂 așa că avem nevoie de o metodă simplă, eficientă și economică să vorbim. Plătește firma mobilul, dar doar așa de dragul de a îmbogăți Vodafone, nu e cazul să vorbim la mobile. În plus, ai o mână ocupată și e destul de nașpa să vorbești mult la mobil.

Acestea fiind spuse, vorbim online. Amândoi folosim Gmail și avem Google Talk la îndemână. De când cu Ubuntu însă, am văzut și eu avantajul agregatoarelor de chat, adică programe care îți permit să te conectezi la mai multe site-uri (Yahoo, Google, MSN, ICQ etc.) și să fi conectat cu toată lumea în același timp, din același progrămel, în loc să ai fiecare aplicație deschisă (Messenger pentru Yahoo, Google Talk etc.).Așaaa, și instalarea este chiar foarte ușoară, faci clic pe pliculețul de sus-dreapta din bară, mergi la Chat și te întrebă numele de utilizator, parola etc și totul merge de la sine. Ca idee, progrămelul implicit este Empathy Internet Messaging și cred că vine gata pregătit odată cu Gnome. Dacă vrei să adaugi mai multe conturi, intri în aplicație (Applications/Internet/Empathy Internet Messaging ca să lansezi aplicația) și apoi te duci la Edit/Accounts. Am uitat să spun că te poți conecta și la contul de Facebook, unde, asta este, mi-am făcut și eu cont până la urmă. Am o scuză că l-am făcut pentru afacere, și uite că a fost bine, ieri noapte am primit prima comandă de la o tipă de pe Facebook în urma unei campanii promoționale acolo, dar despre asta într-un episod viitor.

Să revin la ideea inițială, bun, avem totul setat ca să vorbim cu cineva, pentru început tastând. Ca să poți vorbi, te duci în Empathy pe numele contactului, faci clic dreapta și îți apar opțiunile Audio Call și Video Call. La video n-am ajuns încă, dar urmează. Faci clic pe Audio Call și cam asta ar fi, se deschide fereastra și poți vorbi. Sau așa am crezut eu. Treaba este că eu îl auzeam pe el, dar el nu mă auzea pe mine și ce m-am mai enervat…Eu ziceam că e o problemă de la Ubuntu, dar el săracul nu avea nicio treabă, problema era că microfonul este pus pe mute, cred că implicit. Asta am aflat-o și eu după ce am mers la colegul de la IT, care nu mi-a zis nimic, dar eu oricum m-am simțit prost, că e similar cu băgatul calculatorului în priză… Ca să activezi microfonul trebuie să mergi la ăăăă, stai puțin să caut, System/Preferences/Sound/Input și aici să debifezi căsuța Mute. Cam asta ar fi. Dacă ai probleme mai mari, poți să mă întrebi pe mine, dar șansele să știu ce să zic sunt miiiici, că abia acum învăț și eu, dar nu ezita, că am prieteni dibaci și te rezolv.

Trebuie să fac și eu un slogan de promovare a linuxului, așa că uBOOnTEAZĂ corect calculatorul și uită de ferestre, ieși la aer curat.


Un răspuns la “Conversație audio (Empathy Internet Messaging / Activare Microfon Ubuntu)”

  1. vreau sa stiu daca optiunea videocall merge si pe facebook-empathy?am incercat se deschide webu dar ast si nimik.poate mai trebuie ceva setari.

Lasă un răspuns