Ce-ai făcut în Ora pământului?


ora-pamantuluiDupă ce am scris 10 chestii de făcut pe întuneric, în principal pentru Ora pământului, eram gata pentru eveniment, doar că nu luasem în calcul al treilea membru al familiei, care la un an, nu prea apreciază activităţile cu caracter adult 🙂 Oricum, cu vreo zece minute înainte, ne-am pregătit lumânările, le-am aprins şi le-am pus prin toate camerele, inclusiv pe pianul din baie.

Cu toate că nu sunt microbist, când joacă naţionala mă uit cam tot timpul. De data asta m-am gândit că pentru mine Ora pământului este mai importantă decât meciul. După ce am văzut a doua repriză, mi-a părut rău că nu a fost evenimentul „Două ore ale pământului”, în felul ăsta nu mă mai enervam.

Revenind, ca să fie treaba totală, când a venit momentul, am decuplat siguranţa generală, chestiile din congelator erau bocnă, aşa că într-o oră nu aveau cum să se dezgheţe. Cronologic vorbind ne-am jucat cu bebe şi apoi am cântat la chitară, arii celebre, cum ar fi uuuuuun eleeeefaaaant, se legăăănaa, pe o pâââânzăăă de păiaaaanjeeen şi câteva bucăţi şi pentru noi mai din tinereţe (Compact, Pasărea Colibri etc). După asta, iar ne-am jucat cu bebe, care n-a avut nici o problemă cu lumina mai difuză din toată casa. Ora a trecut foarte repede.

Puţin demotivant a fost să ne uităm pe geam şi să vedem multe lumini aprinse în blocurile din jur şi iluminatul public pornit, cu toate că Primăria spusese că va participa la eveniment.

Tu ce ai făcut?

,

13 răspunsuri la “Ce-ai făcut în Ora pământului?”

 1. @Boga: ai o problemă cu modulul de comentarii din blogul tău. Cu toate că am băgat textul din imagine, nu am reuşit să trec mai departe. Sau poate softul nu este de părere că sunt uman 🙂

 2. @Mihai N: Ţii şi tu televizorul închis zilele astea şi compensezi. Faza cu încărcatul din energie solară este chiar eco frate 🙂
  @Rain: Ora pâmântului nu presupunea să intri în pământ. Lasă farurile aprinse şi umblă şi tu la alte consumuri…
  @Boga: Ori ai lumânări superputernice, ori ai vederea excepţională. Mai ales când se fâlfâie flacăra aia mică şi face nişte umbre, pe mine cred că m-ar lua somnul, cu toate că lectura ar putea fi incitantă;
  @waven: Lasă că te luminezi tu la următoarele mondiale, până atunci, mai faci câteva ore ale pământului…

 3. La mine chiar a fost beznă pe-afară. Şi dupa ce s-a terminat meciul si prin casa la cât de negru de supărare eram eu.

 4. eu am citit un capitol din romanul adolescentului miop la lumina lumanarii, am cantat si eu la chitara dar am lasat-o repede ca nu era acordata si dupa m-am uitat pe mp4 la bolt(stiu, chestia nu prea pare ecologica dar bateria la mp3 era incarcata de vreo 5 zile). dupa ce s-a terminta ora pamantului am dat drumu la calc si am aflat ca mi s-a bulit hardu 🙁

 5. In Ora pamantului, inca eram la serviciu, asa ca nici vorba de stins lumina. Am incercat sa-mi iau revansa ceva mai tarziu, dupa 21.00, conducand spre casa cu farurile stinse, insa tirul care se apropia vertiginos (confundand, probabil, masinuta mea cu vreo potaie alba iesita la promenada) m-a facut sa abandonez cauza.
  .
  Dar fii linistit! Jumatate din strazile pe care am trecut sarbatoreau cu urale Ora pamantului, prin absenta totala a iluminatului stradal (din motive pur accidentale; sa nu crezi ca autoritatile locale au avut vreo initiativa).

 6. Sincer sa fiu nu am rezistat m-am uitat la meci da cu luminile stinse asta daca conteaza ceva. Si in timpul zilei am economisit energie mi-am incarcat MP3 playerul la un incarcator solar. 😛

 7. @Stardust: aţi stat ca fetele, în ora pământului. Şi soţul e de apreciat, la partea cu promovarea evenimentului…

 8. Şi noi am sărbătorit ora pământului la lumina lumânărilor împreună cu fetiţa noastră de 4 luni. Am mâncat, ne-am jucat şi ne-am culcat (doar ea, nu şi eu:) Soţul, pasionat de fotbal, a fost la un pub unde a vizionat meciul aşa că am rămas singurele. Nu m-am limitat doar la stinsul luminilor ci am scos tot din priză (frigider, calculator, etc). Nici la noi în cartier nu s-au stins luminile stradale doar în centru primarul a avut grijă să facă acest lucru. Pentru cei care mă cunosc, îi rog să urmărească neapărat ştirile de pe Antena 1 Ploieşti unde soţului meu i s-a luat un interviu despre Ora pământului 🙂 şi vă asigur că a vorbit f frumos susţinând cauza pământului !

 9. Felicitări. Nici noi nu am făcut-o pentru reducerea consumului de curent, ci pentru a conştientiza faptul că şi datorăm ceva. Ora asta nu va însemna ceva pentru factura de curent, dar îmi pare bine că am făcut-o. Mi-am zis că vom mai reface evenimentul, chiar dacă nu va fi la o scară mondială…

 10. eu am inchis tot, dar nu am scos din priza frigiderul… sincer, nu consider ca fix ora aia conteaza, ci un intreg mod de viata mai responsabil si atent. ora de aseara a fost ca simbol.

  oricum, pentru ca stiam ca in piata unirii (timisoara) vom putea vedea planetele la telescop, am mers acolo in ora aia si am vazut mai multe planete, dar cel mai spectaculos a fost saturn – nu cum mi-as fi imaginat, deci a fost o surpriza.

  poate ca daca nu aveam ceva deosebit in plan, nu as fi respectat fix ora aia pentru ca sa reduc consumul de electricitate. dar mi-am schimbat per ansamblu modul de viata in ultima jumatate de an si, desi mereu trebuie sa ne imbunatatim, consider ca am facut un prim pas macar.

Lasă un răspuns