Emailuri fără destinatari


Stanford University a venit cu un concept revoluţionar, prin care expedierea emailurilor se poate face fără să precizezi destinatarul. Aşa de deştept este sistemul ăsta, încât, prin analiza textului, determină destinatarul căruia îi este adresat. Conceptul se numeşte SEAmail, de la Semantic Email Addressing.

Conceptul în sine se bazează pe date adiţionale şi se doreşte a fi o metodă prin care  expedierea emailului, în loc de a fi făcuă către un anumit destinatar, să fie făcută către un „profil de destinatar”. În acest fel, există chiar şi posibilitatea de a expedia emailuri către grupuri definite descriptiv, adică „tuturor colegilor de la facultatea de Management promoţia 2000”.

Există cu siguranţă şi constrângeri de ordin tehnic, mai ales în asigurarea datelor acurate pentru ca acest sistem să funcţioneze, mai ales dacă vorbim de Internet în ansamblu şi nu ne limităm la o singură organizaţie.

Mai multe detalii pe abc news.

,

2 răspunsuri la “Emailuri fără destinatari”

  1. Probabil că următorul pas va fi să nu mai scriem nici conţinutul mesajului. Va trebui doar să ne gândim ce vrem să scriem şi se rezolvă totul printr-un cip… Cip cirip.

Lasă un răspuns