Mi-a căzut mobila în cap


3950

Pe bune. Eram în bucătărie cu piticu’ meu de 11 luni. Norocul a fost că el era pe scăunelul lui de mâncat, într-un loc  ferit. Aveam pe perete trei module suspendate, prinse unul de celălalt ca să fie mai solide (aşa ziceau profesioniştii de la firma  Vimob Design din Ploieşti care ne-au făcut şi montat mobila).

Eu încercam să pun pe nişte poze data când au fost făcute ca să le scoatem pe hârtie. Eu prefer versiunea digitală, dar soţiei îi plac mai mult cele pe hârtie. Aud un zgomot ciudăţel, mă uit în sus, când văd toată şandramaua cum vine în capu’ meu. Până să mai gândesc ceva deja căzuse trei sferturi cu un zgomot infernal. Aveam pahare, căni, halbe şi nişte uşi de sticlă sablată la două din modulele suspendate, aşa că îţi închipui cam cum s-a auzit. Nevasta era in baie şi a venit instantaneu în bucătărie crezând iniţial că a picat copilul din scaunul lui şi mai apoi crezând că este cutremur. Copilul s-a speriat extrem de tare şi mi se pare şi normal, că noi în toată firea şi ne-am cam fleşcăit pe loc.

Singurul lucru bun din asta este că nu a păţit nimic ăla micu’ altfel probabil nu mai apucam să scriu lucrurile astea că trebuia să mă ocup de profesioniştii care au pus-o aşa prost de a căzut. Am găsit cu greu un număr de telefon pentru că nu mai erau alocate cele pe care le ştiam. Noi am trăit cu convingerea că firma pul*i Vimob a făcut o mobilă ca lumea, că le-am dat vreo 80 de milioane acum 3 ani (bucătărie, dormitor şi un dulap pe hol).

După ce reuşim să dăm de cineva, pe care a picat toată frustrarea noastră, am aflat că firma nu mai există. Până la urmă omul de care am dat s-a adeverit a fi de treabă şi a trimis doi băieţi din domeniu cam in două ore care au văzut ce s-a întâmplat şi au asigurat celalte module să nu ne cadă în cap până luni, când schimbăm tot sistemul de prindere.

Deci:

 1. dacă se întâmplă să ai mobilă de la Vimob Design din Ploieşti, du-te repede şi verifică-ţi sistemul de prindere al modulelor suspendate. Cred că de fapt chiar dacă ţi-ai luat-o din altă parte ar trebui să verifici. Dacă observi ceva ciudat cheamă repede un meşter să-ţi repare treaba, că nu-i de loc interesant să-ţi pice mobila în cap;
 2. apucă-te de sport. Nu ştiu ce mă făceam dacă  nu puteam să ţin piept matahalei. Parte a fost adrenalina sigur, că aşa la rece, să fac faţă unei chestii de vreo 80 de kile care cade pe mine de la 1.80 înălţime, nu cred; parte a fost şi programul hundredpushups.com care m-a readus puţin în formă fizică;
 3. păstrează-ti hârtiile când cumperi mobila. Chiar dacă iese din garanţie, mai ai posibilitatea să le foloseşti la OPC.

După ce ne-am liniştit, ne-am dat seama ce norocoşi am fost, că se putea termina muult mai grav decât toată vesela spartă, un mobil belit, un laptop zgâriat, o bucătărie răvăşită şi o sperietură pe cinste.

Frate, trăieşte-ţi viaţa, trăieşte momentul că viaţa poate fi mai scurtă decât îţi poţi închipui.


7 răspunsuri la “Mi-a căzut mobila în cap”

 1. Mulţumesc pentru idee. Ne gândeam să folosim un alt sistem de prindere, oricum sugestia este foarte bună, doar că în cazul ăsta, ar trebui să dispară toate corpurile suspendate… 🙂

 2. Am ramas masca :|. E mai rau decat alunecatul pe gresie in casa. Spune-le sa puna sub corpuri niste suporturi de sprijin sa nu se mai intample.

 3. eu cand aveam 8 ani am daramat un modul din asta 😀

  aveam in bucatarie un dulap format din doua corpuri, unul care statea normal pe sol si celalalt de 2 ori mai ingust, deasupra lui, lipit de perete. m-am intins sa iau ceva de pe el si nu stiu cum m-am dezechilibrat si am cazut cu el cu tot… norocul meu a fost ca s-a agatat de frigider si nu a cazut pe mine… si pe fratimio care avea 1 an si se juca langa…

  mama era in baie si cand a auzit si a venit la noi, si a vazut dezastrul: faina, zahar, cacao, pahare sparte etc, am crezut ca atunci trebuie sa-mi spun rugaciunea finala!

  si totusi… doamne-doamne ne-a tinut sanatosi pana azi.

  PS. mersi ca mi-ai amintit, ca mereu l-am urat pe fratimio ca a fost mai „iubit” si mai „protejat” decat mine.

 4. din păcate acelaşi lucru l-am păţit şi noi. ne montasem de o lună mobila la bucătărie şi într-o sâmbătă dimineaţa când încă dormeam, slavă Domnului, intreg corpul suspendat s-a prăbuşit. pagubele nu au fost mari pentru că, proaspeţi căsătoriţi, aveam lucruri relativ puţine in dulap; ba chiar am remontat acelaşi modul stricăciunile fiind minore. se pare că firma din bucureşti care s-a ocupat nu a luat in calcul zidul din cărămidă astfel încât sistemul de prindere nu a fost cel mai potrivit: cărămida s-a măcinat şi nu a mai putut susţine greutatea modulului. deci, cei care au apartamente cu ziduri din cărămidă, să fie atenţi dacă işi montează ceva în perete..

Lasă un răspuns