Top 10 cele mai scumpe domenii internet


domaintera.com

Eu am dat 175 de lei pe domeniul meu (pauzamea.ro). Nu o pot numi investiţie pentru că nu îmi propun să aducă şi venituri, este un hobby, o plăcere, o cheltuială. Oricum mi-am dat seama că fiind un blog în limba română, pentru cititori români, adresa anterioară (pauzamea.net) nu era ce-mi trebuia. Vreau pe .ro, sunt pe .ro Interesantă ar fi şi o discuţie pe tema modului în care sunt alocate domeniile la noi, pe viaţă, faţă de intervale de un an, doi sau trei pentru celelalte ţări. Mai scump .ro, da’ rezistent la trecerea timpului. În timp ce eu mă gândeam că am făcut o afacere bună, am văzut că unii se bucură şi pentru sume mai mari. Nu ăsta era subiectul din titlu, aşa că să revenim.

Conform ABC News există şi alte domenii care cu siguranţă ar fi în acest top, doar că sumele implicate în tranzacţiile respective au fost confidenţiale. Există speculaţii conform cărora Sex.com ar fi făcut 12 milioane dolari, Business.com 7,5 milioane, Wine.com vreo 3 milioane.

  1. Fund.com, $9.99 million
  2. Porn.com, $9.5 million
  3. Diamonds.com, $7.5 million
  4. Toys.com, $5.1 million
  5. Vodka.com, $3 million
  6. CreditCards.com, $2.75 million
  7. Computers.com, $2.1 million
  8. Seniors.com, $1.8 million
  9. DataRecovery.com, $1.66 million
  10. Cameras.com, $1.5 million şi Tandberg.com, $1.5 million

Am văzut aici că acum ceva vreme s-a deschis prima bursă pentru nume de domenii, fusu.com. Dacă nu te coafează bursa de valori, poate vrei să speculezi ceva pe nume de domenii… America.com pare că şi nefolosit a scos nişte bani, fiind scos mai demult la licitaţie cu suma minimă de 2 milioane dolari, zicea underclik cu ceva vreme în urmă. Probabil că şi pe la noi se învârt deja nişte sume frumuşele în domeniul domeniilor. Ce bună ar fi o maşină a timpului cu care să mergem înapoi şi să cumpărăm la kil nume de domeniu pe cuvinte cheie, nu?


Un răspuns la “Top 10 cele mai scumpe domenii internet”

Lasă un răspuns