Unde mi-e gagica? Ştie Google.


Un nou serviciu lansat de Google este Latitude. Cu o nuanţă socială interesantă, serviciul face posibilă localizarea oricărei persoane care-şi activează serviciul pe mobil. Localizarea în sine poate fi făcută atât prin GPS, cât şi prin tehnologia radio. Mai mult decât atât, serviciul poate fi activat şi pentru cei care nu au mobil, că de, in State nu au toţi ţăranii iPhone ca la noi, prin utilizarea unui calculator conectat WiFi la Internet.

Binenţeles că oamenii se preocupă de protejarea datelor personale şi nu stochează aceste informaţii pentru utilizări viitoare. Tot binenţeles, România încă nu este în lista celor 26 de ţări cu serviciul activat. Prin această mişcare cu siguranţă că Google Maps va fi mult mai interactiv.


Un răspuns la “Unde mi-e gagica? Ştie Google.”

  1. […] Nu te mai scoate nimeni la tablă sau hartă la vârsta ta, sau chiar dacă te scoate, Google Maps îţi face viaţa mai uşoară. Nu mai punem că-ţi poţi pregăti şi ruta Bucureşti-Paris, că tot vrei să-ţi faci planuri de concediu şi s-a ieftinit şi benzina, aia e. O extensie interesantă este şi Latitude serviciul Google despre care am scris în articolul Unde mi-e gagica? Ştie Google. […]

Lasă un răspuns