Recuperare poze de pe card foto formatat


recuperare-fotografii-de-pe-card1Am fost la Paris cu soția între Crăciun și Revelion, ca doi porumbei, fără micul terorist. A fost superb, dar nu despre asta vroiam sa-ţi scriu. Am făcut zeci, chiar poate sute de poze, peste tot, ca turiştii, normal. Aşa, şi ne-am întors acasă, am făcut revelionul şi apoi am copiat pozele de pe aparat pe laptop, ordonat, în directoare, ca de fiecare dată. Totul era ok, până ieri, când pe la ora 14.00 primesc un telefon de la nevastă-mea, care nu mă sună la servici decât în cazuri extreme. Verdict crimă:

– Unde sunt pozele de la Paris? Pe toate celelalte le-am găsit, dar astea nu sunt pe calculator.

Mi-au trecut uşor prin faţa ochilor fazele cu transferatul pozelor pe laptop, mi-am dat seama că am făcut o prostie şi am copiat de două ori aceleaşi poze şi niciodată pe cele făcute în Paris, dar cel mai clar mi-a rămas în minte momentul când i-am dat format cardului, că na, le trăsesem pe calculator şi mie îmi place să fie ordine băga-mi-aş. Cu toate că mai era loc de vreo mie de poze pe card fi-mi-ar.

Nu suntem genul care să mergem săptămânal la Paris, aşa că treaba cu pozele pierdute a fost chiar de mare valoare. Mă simţeam naşpa şi nici nu-mi place să folosesc cuvântul ăsta, dar surprinde foarte bine starea mea de atunci.

M-am apucat de studiu şi după multiple programe încercate am găsit soluţia. O parte din programe nu citeau fişierele de pe card. Altele le vedeau, dar nu le puteam recupera decât dacă, binenţeles, plăteam pentru versiunea completă, în jur de 40-70 USD. Eu sunt de principiu că prostia se plăteşte, deci eram gata să o fac. Ca prin minune, am găsit progrămelul gratuit care a făcut toată treaba, mi-a recuperat toate pozele şi mi-a făcut seara fericită.

Dacă ai şi tu aceeaşi problemă, uite aici diskDigger. Merge şi pentru memory stick-uri şi pentru hard disk-uri. Utilizare plăcută!


23 de răspunsuri la “Recuperare poze de pe card foto formatat”

 1. Am recuerat pozele cu disk digger insa se vad foarte mici. As vrea sa le am la un format un pic mai mare. Am incercat si recuva tot asa. Ce as mai putea face?

 2. FOLOSITI APLICATIA ”RECUVA”! SI CU ACEASTA APLICARIE RECUPERATI FOTOGRAFII FILMULETE FACUTE CU TELEFONUL MOBIL SAU CU CAMERA VIDEO SA CHIAR CE ATI PIERDUT DE HDD-UL PC-ULUI! SE POATE DESCA ACEASTA APLICATIE DE INTERNET GRATUIT! VA UREZ SUCCES! AM PATIT-O SI EU AM PIRDUT SUTE DE FOTOGRAFII FACUTE CU CAMERA VIDEO SI TELEFONUL MOBIL!

 3. Da, ar trebui să meargă, ori foloseşti un reader integrat dacă ai un laptop mai nou, ori conectezi aparatul la calculator cu cablul din dotare şi scanezi discul care va fi accesebil. Succese!

 4. va multumesc pt photorec…sa aveti santate si bani multi…nici nu stiti din ce m-ati salvat….inca o data mii de multumiri!

 5. Genial program. Eu nici macar nu stersesem pozele din aparat, s-au sters cumva singure de pe card. Stiu ca suna ciudat, dar imi cunosc aparatul si stiu sigur ca nu am apasat nimic care sa duca la stergerea pozelor mele. Pana acum am descarcat 4 programe, insa numai acesta a reusit sa-mi recupereze pozele de care aveam nevoie. Celelalte programe actionau de parca aceste poze nu existasera niciodata. Le recupera pe oricare altele. Dar acest program mi-a recuperat tot ce-am avut vreodata in aparat. Multumesc!

 6. sal! nu am reusit nimic…a cerut tot licenta…o sa incerc pg sugerat aseara…mersi!
  mary

 7. multumesc!cred ca va dura ceva ..deja are 5 ore si abia e la al 4 lea fond din 14…dar sper sa mearga caci nu-mi arata nimic decat ca proceseaza si nr care arata crescator ca merge …scaneaza..sau cum s-ar spune…multumesc!

 8. Având în vedere că foarte probabil camera nu este nouă, pe hard disk sunt foarte multe filme recuperabile. În funcţie de cât de mult spaţiu are camera va dura şi recuperarea datelor. Bănuiesc că ai conectat-o la încărcător şi dacă se încălzeşte tare încercă să o aşezi pe o suprafaţă care să-i permită răcirea (nu o pune pe o pătură). La fel, important este să nu întrerupi fizic procesul (să scoţi cablul din greşeală) că poţi defecta chiar la nivel hard unitatea de stocare. Succes!

 9. multumesc de rapiditatea si bunavointa de care ai dat dovada…cu primul program ala pe care l-ai folosit mi-a scanat camera video ,a gasit 34 de fonduri dar cand sa le salvez…si-a cerut dreptul…acum scanez cu recover my files,de aproape 4 h …sper ca macar cu acesta sa nu patesc la fel…o intrebare totusi…camera sper sa nu pateasca nimic..e calduta …daca esty in cunostinta de cauza te rog sa-mi raspunzi..daca nu reusesc o sa incerc maine si pg caree mi l-ai recomandat…multumesc
  pb daca dureaza asa mult …isi face treaba…nu prea stiu engleza si cam merg pe intuitie si logica

 10. Alternativa Photorec trecută mai sus încă este gratuită din câte ştiu şi parcă şi Recuva funcţiona cu tot cu recuperare. Ai reuşit?

 11. am patit-o si eu cu filmuletele de pe cam video…incerc ac varianta de recuperare …dar dupa ce-mi recupereaza ceva…filmele pb imi cere cheia ..pt licenta..contra cost …ce sa fac/cum era gratuit?
  multam!va rog sa-mi rasp…

Lasă un răspuns